HANDLEIDINGOK.....aan de slag!
Volg 8 stappen voor een succesvol project
3
7

 

1 - Definieer je project

Het is belangrijk dat je project een duidelijk begin en eind heeft.

2 - Stel de tegenprestatie vast

De tegenprestatie is datgene dat de sponsor krijgt wanneer je een donatie hebt ontvangen. Een leuke tegenprestatie zorgt ervoor dat mensen sneller geld geven.

3 - Definieer je doel

Je wilt zo veel mogelijk donateurs om je doel te bereiken. In de periode 27 april tot 13 mei kunnen mensen zich inschrijven als donateurs en jouw project steunen. Nodig mensen uit om mee te doen!

4 - Het maken van een video

In een video kun je heel goed duidelijk maken wat je project precies is. In de video laat je onder andere zien wie je bent. En je vertelt over de eerste drie punten. Je vraagt of mensen geld willen geven en je geeft aan wat je met dat geld gaat doen. Je laat zien wat je tegenprestaties zijn en bedankt iedereen voor zijn hulp.

5 - Je project opbouwen

Een project waar goed over is nagedacht heeft een grotere kans op succes. Geef je project een korte en krachtige titel. Kies een foto die duidelijk laat zien wat je project inhoudt. Omschrijf in één zin wat je project is. En vertel waarom juist jij dit project moet gaan doen. Vraag aan mensen in je omgeving of ze tips willen geven

6 - Je project promoten

Als je wilt dat mensen je project steunen moet je ze erover vertellen. Doe dat meerdere keren en op verschillende manieren. Een mail naar goede vrienden en familie (met de vraag of zij de mail ook weer aan hun vrienden en familie willen sturen). Daarna kun je je persoonlijke blog, je facebook, twitter en instagram gebruiken om mensen aan je project te herinneren. Doe het ook persoonlijk, vertel erover. Organiseer een sponsorparty, print posters of flyers en verspreid die in je omgeving.

7 - Project updates

Je kunt op je school vragen of je de voortgang van je project kan laten zien door bv. nieuwsbrieven of een vitrine/etalage te maken. Vergeet niet regelmatig een update te geven.

8 - Opleveren tegenprestatie

Wanneer je je project hebt afgerond moet je de tegenprestatie aan je sponsors leveren.


plaats project

Initiatief van Enforz


   
website laten maken door OntwerpNu.nl